+31 (0)181-313176 info@phecap.nl

Software en documentatie van oudere kabelkrant-systemen

Onderstaande programma's en documentatie zijn bedoeld voor het PHecap kabelkrantsysteem gebaseerd op de dual-displaykaart. Dit systeem wordt niet meer geleverd maar u kunt natuurlijk altijd nog terecht bij ons voor vragen.

OmschrijvingVersieDatumProgrammaDocumentatie
PHeInfo 3:4 normaal en 16:9 breedbeeld3.3.1.121-01-2015downloadhistorie
PHeInfo handleiding3.321-01-2015download
PHeInfo classic2.4.6.213-12-2008downloadhistorie
PHeWebInfo normaal en breedbeeld3.2.25.202-05-2013downloadhistorie
PHeFTPServer3.1.1.125-11-2011downloadhistorie
PheInfo-drivers, nodig voor versie 3.2 download
PHeInfo-drivers, voor classic versie download
Tips & wenken bij het gebruik van PheInfo download
Afspelen MPEG en AVI videofragmentendownload

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en veel voorkomende problemen. Staat uw vraag er niet bij of blijft u problemen ondervinden neem dan gerust contact met ons op.

Teletekst

Hoe haal ik een pagina uit de uitzending bij gebruik van PheText en PheTxtServer?

Vanaf versie 1.2.11.1 wordt de vraag gesteld als een pagina uit de boom wordt verwijderd of deze eveneens uit de uitzending moet worden gehaald.
Doe voor oudere versies het onderstaande: 
Selecteer het paginanummer in PheText. Als de pagina met dit nummer niet in de lokale editie aanwezig is maak je eerst een pagina aan met dit nummer, de pagina mag verder leeg zijn.
Ga naar het menu “Pagina | Eigenschappen”.
Deselecteer Pagina (PheTxtServer) in uitzending.
Vervolgens zend je de editie naar de server. Je moet uiteraard wel rechten voor het betreffende paginanummer hebben.
Dat dit zo werkt is als volgt te verklaren:
Je kan lokaal slechts een deel van de pagina’s hebben. Zou je dit uploaden dan wil je niet dat alles uit de uitzending gaat dat niet in dit deel voorkomt. Er wordt gewerkt aan een elegantere manier om pagina’s uit de uitzending te verwijderen.

Als een gebruiker met PheWebText een pagina heeft gewijzigd en als daarna de beheerder met PheText een pagina wijzigd en de editie upload dan is de wijziging van PheWebText weer ongedaan gemaakt.

Er zijn twee mogelijke oplossingen:
1) Download eerst altijd de editie van de server met PheText.
2) Maak een user aan die geen rechten heeft voor de PheWebText pagina’s, de pagina’s kunnen dan niet worden overschreven. Werk normaal met deze user. Alleen als de lay-out van de PheWebText pagina’s moeten worden gewijzigd werk dan met een user die wel rechten heeft voor deze pagina’s.

Is het mogelijk om met PheWebText kleurcodes in te geven?

Vanaf versie 1.1.2.1 is het mogelijk om de 8 alfa-kleuren- en knipperattributen in te geven.

Bij pagina's welke zijn geïmporteerd van een ander teletekstsysteem kunnen de afmetingen van het bloktekstkader niet worden gewijzigd.

Open met een ascii editor b.v. Kladblok het tpg-bestand van de pagina. Vul de waarde 0 in bij firstcolumn, dus firstcolumn=0.

Bij gebruik van PheText in combinatie met PheTxtServer verschijnt er soms (kort) een pagina in de uitzending die er niet hoort. Dit valt vooral op bij subpagina's.

Dit kan voorkomen als er in de conrol.dat (in de restore directory van PheTxtServer) naar pagina’s wordt verwezen die niet aanwezig zijn. Dit is te zien in het pageblocks.txt bestand. Er wordt dan meer dan één keer verwezen naar hetzelfde bloknummer met name naar blok 0 (nul). Verwijder de pagina’s uit de uitzending zoals hierboven beschreven of verwijder de verwijzing naar deze pagina’s uit het control.dat bestand (de gehele sectie b.v. [800.0003]) en uit het pageblocks.txt bestand. Stop PheTxtServer en start het weer opnieuw.

Het is lastig om de kleurcodes (kleine vierkantjes) te verwijderen in het rechter invoerscherm bij PheWebTxt.

Dit kan voorkomen bij gebruik van Firefox, er blijken toch wel wat verschillen te zijn in de interpretatie van de html-code tussen Firefox en de Microsoft internet explorer. In dit geval is het beter om de Internet Explorer te gebruiken.