+31 (0)181-313176 info@phecap.nl

PHecap nieuws

 

test    test    test

 

Live videostream in een kader

Toegevoegd is de mogelijkheid om een live videostream welke aaneengesloten kan worden getoond over meerdere pagina’s.

Kabelkrantsysteem uitgebreid met hdtv standaards 720p, 1080i en 1080p

Het PHeCast kabelkrantsysteem is uitgebreid met onderstaande hdtv uitzendstandaards.

  • 720p 1280 x 720 pixels 50Hz progressive
  • 1080i 1920 x 1080 pixels 50Hz interlaced
  • 1080p 1920 x 1080 pixels 50Hz progressive

Zowel de firmware van de player als ook het PHeCast programma zijn hiervoor gewijzigd.

Videoconverter ingebouwd in het PHeCast-programma

Het komt regelmatig voor dat gebruikers de aangeleverde videobestanden direct naar de player uploaden. Deze videobestanden hebben vaak een onnodig hoge resolutie en/of een onnodig hoge bitrate, daardoor zijn deze bestanden veel groter dan nodig waardoor het uploaden erg lang duurt en het ook te veel beslag op de playergeheugen legt.
Nu is het PHeCast-programma voorzien van een videoconverter waarmee de gebruiker op eenvoudige wijze een videobestand kan converteren naar een lagere resolutie en bitrate. De grootte van het geconverteerde bestand wordt vaak tot wel 20% van de oorspronkelijke grootte teruggebracht.

Alle instellingen staan nu op de PHeCast-player

Alle instellingen worden nu opgeslagen op de player. Een gebruiker kan deze automatisch downloaden zodat alle gebruikers met dezelfde instellingen werken zoals lettertypen, lay-out van klok, datum en lichtkrant.
Als de beheerder een account aanmaakt voor een gebruiker dan kan de beheerder nu per gebruiker een formulier printen met de inloggegevens en de handleiding hoe deze in te voeren.

Nieuwe opties voor het PHeCast kabelkrantsysteem

De weergave van RSS-feeds kan nu worden onderbroken door een editie-event zoals een videofilm, videostream of een andere rotor, er wordt dus niet meer gewacht totdat alle pagina’s van de feed zijn getoond. RTMP-stream werkt nu ook voor https. Overgangen tussen verschillende events (b.v. editie videofilms en rotors) zijn verbeterd. Een videostream wordt nu afgebroken als er een ander event in de tabel aan de beurt is, ook al is de ingestelde tijdsduur nog niet voorbij.

Nieuw en veiliger gebruikersbeheersysteem

Iedere gebruiker krijgt nu een eigen gebruikersID en wachtwoord. Deze gebruikersaccounts worden door de beheerder aangemaakt. De gewone gebruikers behoeven nu niet meer te beschikken over wachtwoorden die alleen voor de beheerder nodig zijn. Op deze wijze kan de beheerder op eenvoudige wijze gebruikers toevoegen en verwijderen.

Vanaf nu kunnen RSS-feeds op de player zelf worden aangemaakt

Met het PheCast-systeem kunnen RSS-feeds van websites van diverse aanbieders worden getoond op de kabelkrant. Het is nu ook mogelijk om RSS-feeds te beheren welke zich op de player zelf bevinden. Als men als beheerder is ingelogd op het PheCast-programma kunnen er accounts worden aangemaakt voor deze RSS-feeds. Deze nieuwe mogelijkheid om RSS-feeds toe te passen is met name interessant voor instellingen zoals sportclubs, gemeenten enz. Zij kunnen dan zelf vanaf ieder apparaat (computer, tablet of smartphone) met toegang tot het internet berichten invoeren. Om dit mogelijk te maken wordt er op de player een webapplicatie geïnstalleerd.

Instelling voorkeurs-geluidsniveau voor videofilms toegevoegd

In het menu extra-programma-instellingen kan nu het voorkeurs-geluidsniveau voor videofilms kan worden ingesteld.
Indien een nieuwe pagina wordt aangemaakt of een videofilm in de editietabel wordt ingepland dan
zal het geluidsniveau van de videofilm op het voorkeursniveau staan. Uiteraard kan het
geluidsniveau per videofilm alsnog aangepast worden.

PHeCast lettertype-downloadknop toegevoegd

Op het scherm pagina-eigenschappen is een knop toegevoegd waarmee de lijst met lettertypen kan worden gedownload van de player.
Er was een probleem met de instelling van de template van de ingebouwde webserver, dat is nu opgelost.
Het helpbestand is geactualiseerd en uitgebreid.